Intrebari frecvente

 

Ce comision practicam?

Pentru contractele de amanet pentru obiecte de aur comisionul pe care il practicam este de 0.5% pe zi, iar la cele de electronice astea de 1% pe zi. La contractele de amanet pentru autoturisme comisionul initial este de 1%, fiind insa negocialbil in functie de suma la care va este evaluat autoturismul.

Care este perioada maxima de intocmire a unui contract?

Contractele de amanet pentru aur se incheie pe o perioada de 30 de zile plus 5 zile de gratie, iar contractele de amanet pentru electronice sunt incheiate pe o perioada de 10 zile plus 5 zile de gratie.

De cate ori pot prelungi un contract?

Contractul de amanet poate fi prelugit de cate ori este necesar pentru client, neexistand o limita maxima de prelungiri.

Cum prelungesc un contract?

Va prezentati cu un act de identitate la sediul punctului de lucru in care ati incheiat contractul, platiti comisionul aferent perceput de societatea Total Amanet, iar contractul va fi prelungit automat cu inca 30 de zile pentru contractele de amanet aur si 10 zile pentru contractele de amanet pentru electronice.

Ce se intampla daca doresc sa lichidez contractul inainte de expirarea perioadei contractuale?

Contractele se incheie pe o perioada minima de 10 zile. Daca va prezentati inainte de expirarea celor 10 zile, veti plati comisionul aferent intregii perioade de zece zile. Daca doriti sa va prelungiti contractul in cele 5 zile de gratie, comisionul vi se va recalcula si veti plati exact pentru cat bunul dumneavoastra s-a aflat in custodia noastra.

Care este perioada minima pe care se incheie un contract?

Perioada minima pe care se incheie un contract este de 10 zile.

Imi pot prelungi sau lichida un contract chiar daca nu am un act de identitate asupra mea?

Nu, din pacate nu va puteam prelungi sau lichida un contract de amanet fara prezentarea unui act de identitate.

Care sunt etapele incheierii unui contract de amanet?

Etapa-Stabilirea valorii articolului.
De obicei clientul doreste o anumita suma de bani. In acest caz se evalueaza obiectul astfel incat suma sa fie cat mai apropiata de cea dorita. Se ia in considerare: gradul de uzura, pretul pe piata de ocazie in momentul respectiv, pretul cu care poate fi vandut in cazul in care nu este recuperat de client. In final, valoarea tranzactiei este rezultatul negocierii intre cele doua parti.
Etapa-Intocmirea contractului
Se intocmeste un contract in doua exemplare, ambele cu valoare de original, ce contin: datele personale ale clientului, datele firmei, descrierea articolului, suma imprumutata, comisionul raportat la numarul de zile de imprumut. Imprumutul se acorda pe minim 10 zile si maxim 30 de zile cu posibilitatea de prelungire. Contractul se semneaza de ambele parti. Clientul poate specifica o terta persoana care are dreptul de a ridica obiectul. In caz contrar, obiectul se ridica numai personal la data scadentei, cand se confrunta datele din contract cu datele dintr-un act de identitate. Obiectul restituit se verifica de ambele parti prin confruntarea cu descrierea din contract.

In cazul in care obiectul nu este ridicat in momentul expirarii contractului, exista o perioada de gratie de 5 zile. La sfarsitul acestei perioade, obiectul intra in custodia societatii Total Amanet si va fi scos la vanzare.

Obiectele sunt pastrate in conditii de maxima securitate pana la data scadentei. In acest sens, casa de amanet Total Amanet detine cele mai bune mijloace de protectie: sistem de alarma, contract cu firma de paza si protectie cu monitorizare  24h/24, sistem performant de supraveghere video 24h/24.
Actele de identitate cu care va puteti legitima sunt:
Buletin de identitate, carte de identitate, adeverinta de identitate, pasaport. Actul de identitate cu care va legitimati trebuie sa contina toate datele de identificare.

 

TOTAL AMANET
X